Opleiding

Enkele sfeerbeelden van onze opleiding

Euthopia heeft een divers opleidingsaanbod voor psychomotorische gezinstherapie

Wilt u zich aanmelden voor een van onze opleidingen voor psychomotorische gezinstherapie dan kan dat door naar de website van Euthopia te gaan. Klik hier voor de pagina opleidingen van Euthopia.

  • Basiscursus psychomotorische gezinstherapie (3 dagen)
  • Verdiepingscursus (2 dagen)
  • Supervisie en methodiekbegeleiding
  • Incompany training PMGT

1. Basiscursus Psychomotorische gezinstherapie (3 dagen)

Heb je ook het idee dat je soms taal te kort komt en gezinnen graag meer wil laten ervaren, of ze meer in beweging zou willen brengen? Of ben je psychomotorische therapeut en wil je meer met het systemische aan de slag? Dan is deze training iets voor jou!

Marco Visser en Bruno Hillewaere slaan een brug tussen systeemtherapie en psychomotorische therapie, tussen het non-verbale en de dialogische systeemtherapie. De driedaagse training is bedoeld voor therapeuten die met gezinnen werken en voor psychomotorisch therapeuten, en heel goed voor zij die hierin willen samenwerken.

Opdracht tijdens driedaagse; verzamelen van systeemgerichte activiteiten voor gezinnen in grote en kleine ruimtes

2. Verdiepingscursus Psychomotorische gezinstherapie (2 dagen)

Na de basiscursus kunnen cursisten zelfstandig aan de slag met deze methodiek. Toch is de ervaring dat na een periode cursisten met nieuwe en andere vragen komen. Het ervaringswerken met gezinnen vergt veel doen en reflecteren. Deze verdiepingscursus is gericht op verdiepende vragen en maakt ruimte om met andere collega’s de opgedane ervaringen te delen en het eigen persoonlijke leerproces te verstevigen. Daarnaast zullen we in de cursus explicitere aandacht geven om vanuit verbinding en dialoog met het gezin ook in de (bewegings)ervaringen te corrigeren op interactiepatronen en waar nodig meer te confronteren.

3. Supervisie en methodiek ondersteuning

Supervisie en methodiek ondersteuning is gericht op het eigen proces van de therapeut. Het kan zijn dat het werken met gezinnen veel nieuwe en persoonlijke vragen oproept of dat je vragen hebt over de verfijning van de methodiek in je eigen werkcontext. We kunnen dan enkele keren met je meekijken naar het proces dat je aangaat met het gezin. Dit traject kan je zelf aangaan of met je collega co-therapeut met wie je gezinnen ziet.


Je kan voor supervisie vragen mailen naar marco@euthopia.nl
  • ruimte voor persoonlijke therapeutische vragen
  • het versterken van het werken met je co-therapeut
  • het mee ondersteunen van het inzetten van deze methodiek in je eigen werkcontext. Zowel op activiteitsniveau als het systemisch werken.
  • inbreng en reflectie op video

4. Incompany training

Steeds vaker krijgen we vraag van instellingen om een training op maat te maken. Zowel het ervaringsgericht werken door middel van de PMT en ander vaktherapeutisch aanbod kan hierin aandacht krijgen waarbij het systemisch kijken en behandelen centraal staan. Mocht je vragen hebben voor een incompany training kan je contact op nemen met marco@euthopia.nl. We zullen dan na een persoonlijk contact een aanbod doen op maat.

Voor een incompany vraag kan je mailen naar info@euthopia of direct naar marco@euthopia.nl

Opleiders

Andere systemische scholing?

Euthopia biedt diverse systemische opleidingen zoals;

Alle opleidingen zijn op onze eigen locaties in Breda en kunnen ook incompany gegeven worden.

Meer informatie; kijk op onze website; www.euthopia.nl of stuur een mail naar info@euthopia.nl